Freerunning is begonnen als Parkour, maar waar Parkour vloeiend en efficiente movement is, is Freerunning dat niet meer. Je daagt jezelf namelijk uit om je eigen manier te vinden van punt A naar punt B.  Meestal een creatieve manier met flips en andere tricks.

Parkour is de kunst van het efficiënt bewegen. Zo snel mogelijk van A naar B. Jezelf uit een moeilijke of gevaarlijke situatie weten te redden. Het ontstond tijdens de vietnamoorlog als training om fysiek en mentaal sterker te worden en jezelf in veiligheid te kunnen brengen.

Freerunning is niet iets wat je in een keer leert.
Het is belangrijk om te weten wat het is en waar het vandaan komt zodat je precies weet wat je beoefend. Ook is het belangrijk dat je het beoefend met de juiste mindset en motivatie!

Net begonnen met Parkour en Freerunning?

Train dan lekker op je eigen niveau! Dit gaat met vallen en opstaan, dat hoort erbij. Het is een lifestyle voor doordouwers en voor mensen die zichzelf willen uitdagen.
Het mooie van Freerunning is dat je traint als community, je traint met elkaar aan je eigen skills en vaardigheden.
Je strijdt dan ook niet tegen elkaar maar met elkaar.
Wil je echt goed worden dan moet je veel trainen, dan is één les per week niet genoeg, maar moet je daarnaast ook uitdagingen op gaan zoeken buiten de les!